Call for Games - Nieuw Nederlands Gamepeil

Call for Entry: Imagine roept Nederlandse en Vlaamse game developers op om hun game in te zenden voor Imagine 2019!

Call for Games - Nieuw Nederlands Gamepeil

Call for Entry: Imagine roept Nederlandse en Vlaamse game developers op om hun game in te zenden voor Imagine 2019!

Al 35 jaar is Imagine al het festival in Nederland voor de fantastische film, met de beste sciencefiction, horror en fantasy en daarnaast een randprogramma met masterclasses, panels, talks en exposities. Imagine heeft een publiek van meer dan 17,000 bezoekers per jaar en het aankomende festival vindt plaats van 10 t/m 20 april in EYE te Amsterdam.


Komend jaar presenteert Imagine ook een programma met games en VR. Als onderdeel daarvan organiseren we een showcase van nieuwe Nederlandse games in het fantastische genre. Daarmee bieden we Nederlandse game developers een unieke kans om hun spel te presenteren aan een breed publiek. De showcase bestaat uit twee delen: een presentatie voor publiek, waarbij makers een demo laten zien en vertellen over hun game, met aansluitend de gelegenheid voor het publiek om demo’s of hele games te spelen in het bijzijn van de makers.

Voor deze showcase, roepen we Nederlandse en Vlaamse game developers in het fantastische genre op om hun spel in te sturen. Inzending is kosteloos. De deadline voor inzending is 31 december 2018.

Selectiecriteria
Alle games:
- Productiejaar is 2018 of 2019;
- De game moet in het fantastische genre passen;
- De game moet door Nederlandse of Vlaamse developers gemaakt zijn;
- De game moet in het Engels of in het Nederlands zijn (gesproken of ondertiteld)
- Games die nog niet zijn afgemaakt mogen ingestuurd worden als work-in-progress, maar er moet een speelbare demo zijn op 1 maart 2019

Niet-VR-games:
- Games van elk platform zijn welkom. De demo moet speelbaar zijn op iOS, Android of PC

VR-games:
- VR-games moeten speelbaar zijn op Samsung Gear VR

Inzending
De games kun je insturen via dit formulier.

Contact
Voor verdere vragen over het insturen van een game naar het Imagine Film Festival kun je contact opnemen met Jedidjah Julia Noomen.